Silver Lining Walking

*********** Silver Lining Walking holder corona-vinter-pause *************

Følg med her på siden eller på Facebook for nyheder.

Silver Lining Walking – træn mindfulness i skoven mellem Farum og Ganløse

Har du brug for nye perspektiver på, hvordan du (igen) kan vende blikket indad og lade din indre stemme komme mere til orde? Brug for at give dine tanker en pause, gøre noget godt for dig selv og samtidig opnå ro og et større overskud i hverdagen?

Så kom med til Silver Lining Walking i skoven med stilhed, meditation og mindfulness og gå hjem med ro i sindet, frisk luft i kinderne og 6 km. i benene.

Silver Lining Walking er for dig, der:

  • Ønsker en indføring og forståelse af mindfulness, men har svært ved selv at komme i gang derhjemme.
  • Ikke kan finde ro til at meditere (derhjemme).
  • Føler dig styret af tanker og ønsker at mærke dig selv og din krop mere.
  • Overvejer at starte på AMSI® – aldrig mere stress igen*, og inden da ønsker at stifte bekendtskab med mindfulness og meditation.  
  • Er startet på AMSI® – aldrig mere stress igen* og finder det udfordrende at komme i gang med mindfulness.

*AMSI® – aldrig mere stress igen er et stressbehandlingsforløb for dig, der tidligere har været stresset og udbydes af stresslæge.dk.

Velkommen til Silver Lining Walking!

“Every cloud has a silver lining” siger man på engelsk. Oversat til dansk kan man sige, at der kan findes lys og håb, selv når solen ikke skinner (i ens liv).

“Mindful Walking” kaldes også for gående meditation, hvor man går i et roligt tempo med fokus på åndedrættet og/eller sanserne. Ud over de fysiologiske fordele, der er ved at gå, viser undersøgelser, at Mindful Walking kan give mere velvære, bedre søvn og reducere stress.

Mindfulness handler om at være til stede i nuet uden at dømme – blot observere, og har i mange år været brugt som en metode til bedre at håndtere stress og opnå en større ro.

I Silver Lining Walking kombinerer jeg Mindful Walking, med siddende meditationer, mindfulness øvelser og begrebet Silver Lining, fordi jeg tror på, at selv når vi er presset og ikke ved hvilket ben, vi skal stå på, så er det muligt at (gen)skabe kontakt til krop og sjæl. Det er netop herigennem, at ro og velvære kan vokse og lys og håb kan finde vej.

Hos mig får du ikke terapi, det skal der professionelle til, men det jeg kan tilbyde dig er min version af Mindful Walking, meditation og mindfulness – med den smukke natur som kulisse.

I 2019 sagde jeg til en veninde, at hvis jeg nogensinde kommer ud på den anden side igen som et helt menneske, så vil jeg hjælpe andre kvinder – for hvis jeg kan, så kan andre også!

Baggrunden for Silver Lining Walking – min historie

Jeg har selv været der, hvor livet syntes allermest hårdt og stressende, og det er virkelig svært at finde vej, når sigtbarheden ikke rækker længere end til ens eget hoved, og hvor forbindelsen mellem krop og hoved er en smal trampesti, der ikke kan ses med det blotte øje.

Jeg overhørte min krops signaler. Jeg var min egen værste fjende, havde det udvidede certifikat i hammerføring samt et overforbrug af chokolade og kager, som jeg spiste i smug. Til sidst kunne jeg slet ikke mærke mig selv. Hvem var jeg? Hvad var det egentlig, jeg gerne ville?

Jeg kunne analysere og redegøre, hvad der var årsagen til min stress og elendighed, og alligevel kunne jeg ikke tænke mig til, hvad jeg skulle gøre. Samtidig sad jeg fast i den samme fortælling om mig selv. Jeg havde dårlig samvittighed og skyldfølelse over ikke at være den glade og nærværende mor og hustru. Udadtil var jeg en velfungerende, veluddannet kvinde i 40’erne, og jeg skammede mig over, at jeg ikke kunne være taknemlig over alt det, jeg havde.

En dag stod jeg helt ude på kanten, sådan rent symbolsk, fordi sandheden var, at jeg sad dybt nede i offer-gryden, med et meget lavt selvværd og anede ikke, hvordan jeg nogensinde skulle kunne komme op. Jeg havde jo rakt ud efter hjælp. Mange gange! Jeg havde været hos lægen, psykolog, psykiater, speciallæge, kiropraktor, stresscoach og en række alternative behandlere.

Det var der, jeg rakte ud til stresslæge Trine Rønnov og AMSI® – aldrig mere stress igen. Jeg kan huske, jeg tænkte, at det her er min sidste chance. Jeg har jo prøvet alt andet.

For første gang forstod jeg det samlede billede, af alle alle de puslebrikker, der udgør mig, og hvorfor jeg gang på gang havnede i stress.

Sandheden var, at jeg hellere ville have med mennesker at gøre og være med til at gøre en forskel. Jeg ville hellere skrive og rejse. Og så var der også en stigende nysgerrighed på min sensivitet og spiritualitet, som jeg ønskede at undersøge nærmere. Jeg turde bare ikke sige det højt og tro på, at det kunne lade sig gøre. Og jeg turde slet ikke sige højt, at jeg gerne selv ville sammensætte mit arbejdsliv, så der var plads til hele mig.

Undervejs i processen har jeg både fundet og tabt mig

Fundet mit autentiske selv, som føles lidt som at være solosangeren til en akustisk koncert. Hvor alle overflødige lyde og ”støj” er fjernet, så min egen stemme bliver klar og tydelig, hvilket gør at budskabet om, at jeg er den vigtigste i mit liv, går rent igennem. Og ja, det var helt unaturligt i starten for mig at sige højt, men nu ved jeg, at hvis jeg ikke har det godt, kan jeg ikke være noget for min familie.

Jeg har tabt mig, i alt 9 kg., fordi jeg er holdt op med at trøstespise. Og fordi jeg kan mærke min krop, overspiser jeg ikke længere. Og ja, de mange gåture har også noget at skulle have sagt.

Jeg var den nød, der ikke ville knække(s), men det lykkedes! Og i dag samarbejder jeg med stresslæge.dk og tilbyder mine Silver Lining Walking til kvinder, der har brug for luftforandring og nye perspektiver på, hvordan de kan få mere ro og velvære ind i dagligdagen.

Referencer

“Jeg nød virkelig mine stillevandringer i skoven sammen med Jonna. Jonna var fantastisk til at fornemme min sindstilstand og tage udgangspunkt i den. Det betød, at selv på de dage, hvor mit hoved var et hektisk tankemylder, kunne stillevandringen og meditationen få mig ned i gear og give mig ro i hovedet. Samtidig gav vandringerne og meditationen stof til eftertanke og jeg oplevede nye sider af både mig selv og skoven. Jeg kan varmt anbefale at tage en tur i skoven med Jonna ❤️” Louise

Tilmelding og betaling

Kontakt mig gerne på 20759080 (også sms) eller på mail silverliningwriting11@gmail.com, hvis du har brug for en afklaring om Silver Lining Walking kan være noget for dig.

Du tilmelder dig ved at sende mig en mail på silverliningwriting11@gmail.com eller kontakt mig på 20759080 (også sms) om hvilket hold, du ønsker at deltage på. Så sender jeg en bekræftelse, hvis der er plads på holdet. Du er herefter tilmeldt, når jeg har modtaget din betaling.

Du kan betale via konto 0400 4024800216.

Det praktiske

6 km. i roligt tempo, som du ubesværet skal være i stand til at gå (ellers bruger du for mange kræfter på at nedtone en krop, der skriger stop!).

Max. 6 deltagere pr. hold.

Står himmel og hav i ét, er det skybrud, kraftig storm eller andet vejr, der gør det umuligt at gennemføre gåturen i skoven, laver jeg en online live session i stedet for, hvor du logger på hjemmefra. Men så skal det virkelig også være dårligt vejr.

Sted

Vi mødes på parkeringspladsen ved Farumvej 127, 3660 Stenløse, overfor P-pladsen ved Farum Nyvang. Er der ikke plads der, kan du også parkere på selve Farum Nyvang P-pladsen. Bus 334 (mellem Stenløse og Holte station) kører lige til skoven.

Medbring

Sko og (over)tøj, der passer til vejr og skov.

Siddeunderlag og evt. et tæppe til at have rundt om dig, når vi sidder ned.

Vand.

Noget at skrive på og med. Overvej om papir og blyant kan fungere, frem for din mobil.

Tips

Undgå at spise et stort måltid lige inden du kommer. Undgå ligeledes at være alt for sulten. Det kan være svært at meditere og gå i stilhed, hvis maven brokker sig af den ene eller den anden grund.

Overvej om det er muligt, at du ikke har for stram en bagkant og skal en hel masse bagefter. Vi har fokus på ro, som vi gerne vil strække så langt, som muligt.

Vi ses i skovens dybe, stille ro.

Kærligst,

Jonna Viborg Heathwaite

Følg mig gerne på Facebook – https://www.facebook.com/howtofindyoursilverlining