Med hjertet

Hvornår har du sidst sagt tak? Sådan rigtig sagt tak. Med hjertet. Et tak, der kommer fra det dybe inderste sted? Fra din sjæl. Til en anden sjæl. Sådan rigtigt sagt tak, mens du har kigget vedkommende i øjnene. Mærket varmen og (næste)kærligheden imellem jer. Et tak, der gik gennem marv og ben og som aldrig glemmes.

Glemmer vi at sige tak til hinanden? Og til os selv? Leder vi konstant efter fejl eller ting, der kan gøres bedre? Hos andre og os selv. Tager vi hinanden for givet? Vi har set det hele, hørt det hele. Vi er ikke sådan at imponere i vores velstand og vores vi-har-os-selv-nærmest samfund og vi-har-nok-I-os-selv tilstand. Har vi glemt at sige tak? Ikke bare for de altafgørende ting, men også for de små ting, som gør lige nøjagtig den lille forskel, der skal til?

Tak for rød næse fra hospitalsklovnen, der tilsyneladende kom forbi på det helt rigtige tidspunkt og tog opmærksomheden væk fra det øjeblik, da gipsen skulle fjernes fra benet med en maskine, der larmede rigtig meget, og man som 2-årig blev bange, selvom man sad trygt på sin mor.

Tak for Birgitte der med stor professionalisme fjernede gipsen på en sådan måde, at selv moren følte sig tryg.

Tak for giraf der er blevet hæklet af en frivillig, der hækler trøstedyr til vores børn på hospitalerne, når de kommer tilskade.

Tak for radigraf der udviste en helt enestående og beundringsværdig ro og tålmodighed, da den toåriges ben skulle røntgenfotograferes.

Tak for modellervoksbilleder og mini-disko-dans-videoer som jeg modtager fra vuggestuen.

Tak for åbne øjne og modet til at kigge indad – uden filter.

Tak for jordemødre, sygeplejersker og læger, der reddede mit liv.

Tak for gamle og nye venskaber.

Tak for kærlighed.

Tak for håb og de små glimt af blå himmel i en mørk tid.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s