Du danske ferieland – Vil du være mit (igen)?

Jeg har flygtet (langt) væk fra dig. Fordi du ikke kunne tilbyde noget særligt, bildte jeg mig ind. Fordi du ikke kunne tilfredsstille min længsel for eventyr og utrolige naturfænomener.

Du var for lille, for flad, for kedelig, fortalte jeg mig selv gang på gang. Hvad havde du da at byde på? Ingen flotte bjergkæder og dybe skovsøer, intet eksotisk dyreliv, ingen hyggelige tavernaer på stranden. Og med dit

evindelige vind- og vejrsvingende humør var du aldrig helt til at stole på.

Jeg værdsatte ikke dine lyse nætter, grillaftener i haven og nyopgravede kartofler. Det var på en måde for simpelt, for lige til, for kedeligt.

End ikke adskillelige sange sunget i dit navn og til din ære har kunnet overbevise mig om, at du var det værd – at du kunne stå øverst på listen, når “Turen går til…”.

At mennesker valgte at tilbringe sommerferien hos dig, var mig altid en gåde. Hvad var der da at fortælle om, når sommeren gik på hæld? Nej så heller rejse et sted hen, hvor vejret var mere forudsigeligt, maden var anderledes indbydende og havet en passende temperatur til min sarte, kuldeforskrækkede hud.

Så kom Corona dumpende og satte med ét en stopper for rejser af betydelig afstand fra grænsen. Og hvad enten jeg vil det eller ej, er jeg “fanget” her hos dig på godt og ondt. Jeg kan vælge enten at acceptere det eller bruge energien på vendinger som “sikke noget lort” eller “typisk, nu havde vi lige planlagt…”

Pludseligt er jeg tvunget til at se dig, tilbringe meget mere tid med dig, end jeg nogensinde havde forestillet mig og give mig tid til at finde ud af, hvad du rent faktisk har af muligheder i dit oplevelseskatalog.

Nu giver du mig lyst til at pakke (en betydelig mindre) rygsæk og drage på opdagelse i dine vidtstrækte marker, dine uendelige smukke bøgeskove og steder med “pluk-selv”. Jeg har lyst til at lære dig at kende igen. Mærke dig igen. Sanse dig igen.

Måske var problemet, at du forkælede mig, da jeg som barn havde (noget af) danmarks smukkeste natur tilgængelig uden for min dør. Jeg satte ikke pris på, hverken dine historiske momenter eller dit klare blå vand og fine, fine sand. Satte ikke pris på dine maleriske nuancer i al verdens farver lige fra gule rapsmarker til de rødeste, sødeste sommerbær.

Du danske sommerland jeg har undervurderet dig.

Vil du igen være mit ferieland med dine velkendte smagsoplevelser, uforudsigelige vejrforhold, dejlige kyststrækninger og grønne skove?

I dit navn vender jeg ikke bare blikket hjemad, men også indad. Tiden er inde til at komme heeelt ned i gear og bare være med dig, som du er. Måske er græsset alligevel ikke grønnere på den anden side (af grænsen)?

Og hvem ved, måske kan du komme under huden på mig, sådan som sproget, der følger med dig, gjorde det.

2 thoughts on “Du danske ferieland – Vil du være mit (igen)?

 1. Det bliver SÅ godt! (hvis ellers man kan få en plads på stranden 😛 ).

  Hvis ikke i har set det kan jeg varmt anbefale, at se Ghita & Jim på DR. De finder nogle fantastiske steder rundt omkring i landet. Kan godt forstå, at du glæder dig til at komme derud i det ganske danske sommer land 😉
  Vi tar’ til Fyyyyen 😀
  Har i planlagt noget?

  Liked by 1 person

 2. Ja, det bliver en helt fantastisk og mindeværdig ferie på alle måder 🙂 Vi har ikke planlagt noget endnu, men tager det som det kommer (Læs: hvordan vejret bliver). Og tak for TV-program-tippet. Det bliver ikke til så meget TV herhjemme, men det lyder som noget, der er værd at kigge nærmere på 🙂 Og Fyn er jo ikke bare fin, men super fin. Rigtig god sommerferie!

  Liked by 1 person

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s